Kıraathane’de kış sezonu başlıyor
“Sahada lubunya gazeteci olmak” konuşması 9 Ocak’ta Youtube’ta yayınlanacak.
Kıraathane İstanbul Edebiyat Evi, kış sezonu programını duyurdu. “Farklı Bir Yıl, Farklı Bir 100 Yıl Ümidiyle” diyerek Ocak-Mart programını paylaşan Kıraathane’nin programı yine dopdolu.
“Ülkemizdeki derin yoksulluktan kadınların ve Suriyeli göçmenlerin emeğine, Ukraynalı şairlerin ateş altında yazdıkları mısralardan İranlı yazarların edebiyatla direnme geleneğine, birçok güncel konuyu konuşacağımız bir sezon bekliyor bizi. Gramsci’den Deleuze'e, Ferit Edgü'den Zaven Biberyan'a, Gerald Murnane’den Abdülhak Şinasi Hisar'a, Vivet Kanetti'den Deniz Gezgin'e, Hacer Foggo'dan Saime Tuğrul'a, İsmail Beşikçi'den Ferhan Şensoy'a, yayıncılıktan sinemaya, şiirden caza, ekolojiden mimariye, gastronomiden psikanalize uzanan geniş bir yelpaze... Nutuk'u eleştirel sorularla okuyacağımız tarih sohbetleri; başlı başına bir bilinç devrimini temsil eden Sürrealizme odaklanacağımız konuşmalar; yeni kitapları üzerine söyleşeceğimiz nice yazar; Bülent Ortaçgil'i, Bekir Ağırdır'ı, Özcan Alper ve Murat Uyurkulak'ı ağırlayacağımız salon buluşmaları; birlikte okuyup yazacağımız, birlikte dil öğreneceğimiz atölyeler; Sema Aslan ve Seçil Yersel'in küratörlüğünde hikâyeleri evimizde yankılanacak olan Sıla ve Gurbet isimli kadınlar; bahar gelirken misafir edeceğimiz İranlı ressam Bahar Faris'in son dönemde Tahran'da yaptığı resimler... Hepsi bu sezonun parçası. Hepsinde daha iyi bir ülke, daha iyi dünya arayışının izlerini bulacaksınız.”
“Sahada Lubunya Gazeteci Olmak: Ben Yazmazsam, Kimse Yazmaz!”
1 Aralık 2022’de yapılması planlanan ancak teknik aksaklık sebebiyle yapılamayan “Sahada Lubunya Gazeteci Olmak: Ben Yazmazsam, Kimse Yazmaz!” oturumu da kış sezonunda seyirciyle buluşacak.
9 Ocak Pazartesi günü saat 21.00’de Youtube üzerinden ilk gösterimi yapılacak oturumda, KaosGL.org Genel Yayın Yönetmeni Yıldız Tar, LGBTİ+ haberciliğini, non-binary bir gazeteci olarak sahadaki deneyimlerini ve medyanın ahvalini anlatıyor: “LGBTİ+'lar medyada nasıl temsil ediliyor, görünürlükleri nasıl? Kameranın arkasında, haber merkezlerinde durum ne?”