a

Silahlı saldırı girişimi sonrası eğitimciler tek ses oldu

Manisa'da 11 Eylül tarihinde bir velinin okul müdürüne karşı silahlı saldırı girişiminde bulunması üzerine bir araya gelen eğitim sendikaları, "Kınama mesajı değil, şiddet yasası istiyoruz" diyerek alkışlarla okul müdürü Mustafa Örnek'e destek verdi.

Geçtiğimiz Çarşamba günü Yunusemre ilçesine bağlı Güzelyurt Mahallesi’ndeki Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu’nda çocuğunun sınıf tekrarı yapmasına kızan S.T. isimli veli, okul müdürü Mustafa Örnek’i önce telefonla tehdit etti, ardından aracıyla okulun önüne geldi. Okul müdürüne hakaret ederek bahçeye çağıran S.T., müdürün aşağıya inmesi üzerine aracından aldığı tabancayı müdür Örnek’e doğrulttu. Hedef gözeterek tetiğe basan saldırgan S.T.’nin silahı tutukluk yaptı. Sadece bir el ateş alan silahtan çıkan mermi, müdür Mustafa Örnek’e isabet etmezken, diğer denemelerde tabanca tutukluk yaptı.

S.T. daha sonra aracına binerek olay yerinden uzaklaştı. Emniyet ekiplerinin şahsı yakalamak için başlattığı çalışmanın ise devam ettiği öğrenildi. Yaşanan olay sonrası okul önünde Eğitim-Bir-Sen Manisa Şubesi bir basın açıklaması düzenleyerek eğitimcilere karşı yapılan şiddetin son bulması çağrısında bulundu. Açıklamaya Türk Eğitim Sen Manisa Şubesi ve Anadolu Eğitim Sen Manisa Şubesi üyeleri de destek verdi. Açıklama öncesi saldırı girişiminde bulunulan Mustafa Örnek de meslektaşlarına verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti.

https://www.yeniasir.com.tr/ege/manisa/2024/09/16/silahli-saldiri-girisimi-sonrasi-egitimciler-tek-ses-oldu

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Okul Çevrelerinde Kuş Uçurtmayacaklar

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0