a

2022 yılında 393 kadın öldürüldü

ADANA Barosu Kadın Hakları Merkezi, geçen yıl öldürülen 393 kadının isimlerinin yazılı olduğu pankartı adliye koridoruna astı.

Merkezin Başkanı Av. Deniz Eylem Coşkun Durmuş, “Elde edilen verilere göre geçtiğimiz yıl 23 kadın, fail aleyhine hükmedilmiş tedbir kararı olmasına rağmen korunamamıştır ve öldürülmüştür” dedi. Adana Barosu Kadın Hakları Merkezi, 2022 yılında Av. Dilara Yıldız’ın da cinayete kurban gittiği toplam 393 kadın için basın açıklaması yaptı. Adliye binası girişine cinayete kurban giden 393 kadının isminin yazılı olduğu ‘Öldürülüyoruz’ pankartı açan avukatlara meslektaşları da destek verdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Adana Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Deniz Eylem Coşkun Durmuş, “Tüm dünyada kadınlar, yaşamın her alanında karşılaştıkları ayrımcılığa, cinsiyet eşitsizliğine, sömürüye, ev içi ve toplumsal şiddete karşı mücadele ederek dayanışma ruhuyla bir araya gelmektedir. Adana Barosu Kadın Hakları Merkezi olarak kadın cinayetlerinin sona ermesi, kadınlara yönelik şiddetin önlenmesi ve etkin bir mücadele için toplumu, ilgili kurum ve kuruluşları görevlerini yapmaya yasaları uygulamaya çağırmaktayız. Gönüllülükle çalışmaya başladığımız ilk günden bugüne dek süren kadın hakları ve eşitlik mücadelemizin de bir insan hakkı mücadelesi olduğunun bilinmesini istiyoruz” dedi.

‘ŞİDDETSİZLİĞİ SAVUNMAK İÇİN DAVANIN TAKİPÇİSİYİZ’ 

Kadına yönelik şiddetin giderek arttığını, en temel insan hakkı olan yaşam hakkının vahşice ihlal edildiğini endişeyle gözlemlediklerini belirten Av. Durmuş, “Ülkemizde 2022 yılında 393 kadın katledilmiştir. Elde edilen verilere göre geçtiğimiz yıl 23 kadın, fail aleyhine hükmedilmiş tedbir kararları olmasına rağmen korunamamış ve öldürülmüştür. 10 Ocak 2022 tarihinde bir erkek tarafından katledilen meslektaşımız Av. Dilara Yıldız’ı özlem ve saygı ile anıyor, toplumsal cinsiyet eşitliğini, en temel insan hakkı olan yaşam hakkını ve şiddetsizliği savunmak için davanın takipçisiyiz” diye konuştu.

https://www.hurriyet.com.tr/yerel-haberler/adana/merkez/adana-barosu-kadin-haklari-merkezi-2022-yilind-42202850

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Yenimahalle Belediyesi Kadın Sığınma Evi Yenilendi

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için inceleyebilirsiniz.