a

Kadınlar Girişimcilerden Önemli Buluşma

TOBB Kocaeli Kadın Girişimciler Kurulu, Kocaeli Barosu ve Kocaeli AB Bilgi Merkezi işbirliği ile 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Dayanışma Günü kapsamında, 'Kadınların Yasalardan Kaynaklanan Hakları' konulu bir buluşma düzenledi.

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe, Kocaeli Barosu Avukatları Hande Özok ile Buse Arslan Demir konuşmacı olarak katıldı. TOBB Kocaeli Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurcan Babalık, İcra Kurulu Üyeleri, Düzce Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Serap Küçük, İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Dilek Yalçın, TEV Kocaeli Şube Başkanı Derya Kurt, Kocaeli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri ile çok sayıda kişinin katıldığı buluşmanın açılış konuşmasını İcra Kurulu Başkanı Babalık gerçekleştirdi.

KADINA ŞİDDET TÜM DÜNYADA BÜYÜK SORUN

Kadına yönelik şiddetin tüm dünyada büyük bir sorun olduğunu, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nda 2020 yılında fiziksel veya cinsel şiddet gören 15 ve üzeri yaş grubu kadın oranının Avrupa ve Merkez Asya’da yaklaşık yüzde 28, Güney Asya ve Sahra Altı Afrika’da yüzde 31, Bangladeş’te yüzde 52, Bolivya’da yüzde 59, Afganistan’da yüzde 51, Türkiye’de ise yüzde 38 olduğunu aktaran TOBB Kocaeli Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurcan Babalık, “Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) 2019 yılı verilerine göre Türkiye’de kadına şiddet oranı yüzde 38. Resmi verilere göre ülkemiz, gerek Avrupa ve OECD ülkeleri gerekse G20 üyeleri arasında kadına şiddetin en yüksek olduğu ülkelerden biri.

BABALIK ULUSLARARASI VERİLERİ PAYLAŞTI

TBMM sunulan Hacettepe Üniversitesi istatistiklerine göre ise ülkemizde her 10 kadından 4’ü maalesef şiddete maruz kalıyor. Kadınların; hayatın her alanında güçlenmesi, sürdürülebilir kalkınmanın vazgeçilmez unsurudur. Ancak, ülkemizde maalesef ki bu durum hala istenilen düzeyde değil. Ülkemizde; okuryazar olmayan kadınların işgücüne katılım oranı yüzde 12,4, lise altı eğitimli kadınların işgücüne katılım oranı yüzde 24,1, lise mezunu kadınların işgücüne katılım oranı yüzde 29,9, mesleki veya teknik lise mezunu kadınların işgücüne katılım oranı yüzde 37 iken, yükseköğretim mezunu kadınların işgücüne katılım oranı yüzde 65,6. TOBB Kadın Girişimciler Kurulu olarak, bu seviyeyi yükseltebilmek adına geçmişten günümüze çeşitli eğitim programları ve projeler yürütüyor, Kadın Girişimciler Kurulu ekosisteminde yer alan girişimci kadınlarımızla birlikte sürdürülebilir kalkınma adına gayret gösteriyoruz” dedi.

https://www.gazetegebze.com.tr/ekonomi/kadinlar-girisimcilerden-onemli-bulusma.html

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

UN Women Türkiye, yakın partner şiddetine karşı sesini yükseltenleri Gazhane’de bir araya getirdi

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için inceleyebilirsiniz.