a

‘Kadına yönelik her türlü şiddet, insanlık suçudur’

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksel Okulu'ndra 'Taciz, Şiddet, Mobing sarmalında Türkiye de kadın olmak' konulu panel düzenlendi.

Çerkezköy Meslek Yüksel Okulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı 2. Sınıf öğrencilerinin düzenlediği ve Tekirdağ Baro Başkanı Av. Egemen Gürcün moderatörlüğünü üstlendiği panel, okulun konferans salonunda gerçekleşti. Panele öğretim görevlileri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Panel Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı.

“BİZİM DİLİMİZDE KADIN ERKEK AYRIMI YOKTUR”

Panele, konuşmacı olarak Av. Merve Görgün, Av. Sude Önal, Av. Şölen Yenidoğan katıldı. Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksel Okulu Müdürü Prof. Dr. Erdinç Uzun, “Ben bilgisayar mühendisiyim ve metin işleme üzerine çalıştığımda şöyle bir şey fark ettim. Bizim dilimizde kadın erkek ayrımı yoktur. İngilizceye bakıldığında “She”, He” kavramları varken, bizde sadece “ona” kavramı vardır. Türkçede kadınla erkeği ayırmak yoktur. Bu ayrım nasıl oluştu pek bilmiyorum. Türkiye’de maalesef bu kadın ile erkek ayrımı çok fazla oluşmaya başladı. Bu nedenle çok güzel farkındalık yaratacak ve benimde heyecanla beklediğim bir konu olacak. Gelen herkese teşekkür ederim.” diye konuştu.

“HABERLERDE GÖRDÜĞÜMÜZ KÖTÜ ÖRNEKLERİN İYİ ÖRENEKLERİN ARKASINDA KALMASI ADINA ÇALIŞMALAR YAPMALIYIZ”

Panelin anlam ve önemini belirten konuşmayı gerçekleştiren Tekirdağ Baro Başkanı Av. Egemen Gürcün, “Bu organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Gelen herkesin ayağına sağlık diyorum. Tekirdağ Barosu olarak biz neler yapıyoruz bu konuda değinmek istiyorum. Tekirdağ Barosu neredeyse 1200 den fazla avukatı ile Türkiye’de sayısal ve içerik anlamında kurumsal bir vizyona sahip hukuk kolu olarak ilimizde faaliyet gösteriyor. Bizim komisyonlarımızdan en önemlisi kadın hakları ve cinsiyet eşitliğinin bulunduğu komisyon. Bu komisyonumuzun yaptığı çalışmalar ile Türkiye’de fark yaratmaya ve kadın olmanın zorluklarını insanlara aktarmaya, bu yönelik haksızlığın sona ermesi adına çalışmalar yürütmekteyiz. Haberlerde gördüğümüz kötü örneklerin iyi örneklerin arkasında kalması adına çalışmalar yapmalıyız. Kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk kadın haklarına yönelik çalışmalarına da devrimlerine yer veren, kadına yönelik seçme ve seçilme hakkını sağlayan bir önderdi. Biz bu hale nasıl geldik bilmiyoruz. Nerde nasıl hatalar yaptığımızı başta biz hukukçular olmak üzere oturup bir düşünmeliyiz. Farkındalığını artması ve ülke olarak bu konuda daha iyi konuma gelmek için ne yapmalıyız diye düşünmeliyiz. Bugün bu konuda güzel şeyler öğreneceğiz arkadaşlarımızdan.” ifadelerini kullandı.

“KADINA YÖNELİK HER TÜRLÜ ŞİDDET, İNSANLIK SUÇUDUR”

Ardından panele geçildi. Burada konuşmacılar, kadın ve erkek eşitliğinin üzerine konuştu. Ortak mesaj ise “Kadına yönelik her türlü şiddet, insanlık suçudur” oldu. Panel, katılımcılara plaket takdimi ve toplu hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

https://www.kapaklibakis.com.tr/kadina-yonelik-her-turlu-siddet-insanlik-sucudur/20288/

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Kadına Şiddetle Mücadele Sürüyor

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için inceleyebilirsiniz.